I. PolisCon

Magyarország The 100/Visszatérőkkel/Százakkal foglalkozó Conja!

Ezzel az eseménnyel szerettük volna kicsit összekovácsolni a rajongókat és még jobban megszeretni a sorozatot. Itt mindenki lehetőséget kapott, hogy elmondja a véleményét, vagy kérdezzen, ha szeretne. Az eseménynek a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ nyújtott helyet, ezúton is meg szeretnénk köszönni nekik a lehetőséget!


Programok

Időpont Program
10.00 - 10:30 Kapunyitás
10.30 - 10:45 Nyitóbeszéd
10.45 - 12.45 Beszélgetés a Szinkronszínészekkel és a Szinkronrendezővel
12.45 - 13.30 Ebédszünet - Közben zenés videók vetítése
13.30 - 13.45 The 100 játék bemutató
13.45 - 14.30 KvĂ­z
14.40 - 15.25 The 100 S05E13 levetítése
15.35 - 16.35 Kerekasztal beszélgetés a levetített részről
16.45 - 17.30 Beszélgetés Markovics Markóval - vERKE
17.30 - 18.00 Záróbeszéd, elköszönés

Galéria

Fotók Élő közvetítés

Hunkru Könyv

Gúth Zsófi csinált pár kiskönyvet, amiből kettőt el is hozott az I. PolisConra. Itt tudjátok elolvasni a 13 klán könyvének bescannelt változatát, amíg itt pedig a legépelt könyvet, amiből a Földi nyelvet tanulta.


Elménybeszámlók

Bellai ViktĂłria:
Ez volt az első con, amin életemben részt vettem, szóval fogalmam sem volt, mire számítsak. Ettől függetlenül nagyon vártam. Jó volt olvasni a csoportban, hogy mennyire lelkesen szervezik a találkozót, így biztos voltam benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni, és rám is átragadt ez a lelkesedés, pedig én nem is voltam szervező. A helyszínre is kíváncsi voltam, hisz sosem jártam még ott. És azt kell, mondjam, számomra fantasztikus élmény volt. Mind a helyszín, mind a programok. Kellemes környezet, szimpatikus, jó fej emberek, mi kell még, hogy az ember jól érezze magát? A kerekasztal beszélgetések nagyon hangulatosak voltak, mindenki laza volt, és imádtam, hogy mindenki közvetlen. És, hogy jókat tudtunk nevetni. Sokféle véleményt hallottunk, de kissé bátortalanul kérdeztek az emberek. Biztos vagyok benne, hogy ennél igazából sokkal kíváncsibbak voltak, szóval legközelebb mindenki merjen kérdezni, vagy véleményt mondani, hisz erről szól a beszélgetés, senki nem harap. A kvíz szuper volt, soha nem gondoltam volna, hogy második leszek. Nagyon jó kérdések voltak, biztos nem volt kis munka összeállítani őket, szóval le a kalappal. Ja, egyébként imádom a párnát, amit nyertem. Személy szerint nagyon várom, hogy a játék is elkészüljön, biztosan kipróbálom majd. Kár, hogy ilyen kevesen vettek részt, remélem, ha egyszer lesz következő con, azon már sokkal többen lesznek… Viszont, aki most itt volt, szerintem mindenki jól érezte magát. Személy szerint én nagyon jól, és várom a következőt. Minden résztvevő tag nevében szeretném megköszönni a szervezőknek a ráfordított időt és energiát. Fantasztikusak voltatok.

Zagyva Kata:
Először is köszönöm szépen a szervezőknek hogy létrejött ez az esemény. Én személy szerint nagyon jól éreztem magamat és remélem ezt más nevében is mondhatom. A programokat egytől egyig imádtam, hiszen mindenki nagyon kedves volt és sok új dolgot is tudtam meg a sorozatról. Remélem, hogy lesz még arra lehetőség, hogy találkozzunk újra mindannyian.

GĂłth Bence:
Érdekes, hogy a PolisCon résztvevői hasonló utat jártak be, mint a sorozat szereplői. Százan indultunk, de a végére nem maradtunk többen, mint az élő szereplők az eredeti Százakból. Lehet Clarke meghúzott egy kart... De a kis létszám nem akadályozott senkit, hogy élvezze a rendezvényt. Sztárvendégeink, Bárány Virág és Kemendi Balázs legalább olyan lelkesek voltak, mint mi. Látva, hogy mennyire komolyan veszik a dolgukat, még én - aki a világért nem nézne, nem eredeti nyelven sorozatot - kedvet kaptam a szinkronos verzióhoz. Rengeteget beszélgettünk még a The 100 / szinkron / sorozatok témákon belül. Nagy élmény volt szakmabeliektől hallani érdekességet. A Project Arkadia játék is érdekesnek ígérkezik. Bár nem vagyok otthon a gamer témában, de a rajongók közül ki ne akarná kipróbálni? A kvíz pedig szerintem sokunk kedvence volt. Ezentúl minden rész közben jegyzetelni fogok! Az 5. évad 13. részének levetítése, pedig megadta az alaphangot a kerekasztal beszélgetéshez, ami során megalapítottuk a Pike-gyűlölő kört, Földiül tanultunk, megbeszéltük, hogy nem beszélünk shipekről, majd beszéltünk shipekről és kielemeztük Clarke hajfestését. Még egyszer köszönöm a szervezők klánjának és remélem lesz második alkalom! May we meet again.